BEZA BUDAK MOTOR DAHULU DAN SEKARANG!

Dengan mat rempit zaman hang.. kita start dgn zaman aku dlu:-

Bdk moto:-

Bdk moto zaman aku nih die reti hormat org,x bikin huru hara.. kepala otak depa nak modify moto,pi racing… klu kuar mlm mggu,x de nak mengangjing2 pihak berkuasa… depa pun snang keja… halau ja bdk2 blah… zaman aku pkai rim aloi nya.. x de nak beli sport rim harga ribu,inikan plak nak beli RXZ harga sbijik saga baru.. dan helmet Rege bleh beli Alza bwk anak bini… x msuk dek akal dgn ayat “hobi kami mahal”.. sbb rider nih,bukan tujuan nya nak mahal2 brg atau motonya.. tpi nikmat ride,lumba ramai2 zaman dlu… nak lumba pun tggu sat jalan clear,bru hayun.. pikir safety… helmet x pkai ms88 nih.. segan rasanya.. zaman dlu pkai LTD,Magnum,Bell.. pkai pun fit je kepala… dress code kuar mlm mggu pun pkai jacket,jeans.. pkai lgi kasut.. lepak sembang psal modify engine,race… x de  nak sembang psal coverset. Kompom2 ko ddk sorg ja ckp situ… kuar mlm mggu klu bwk moto standart segan bro.. nak modify.. bunyi compression engine padat,nak start moto kene berdiri… piston gila meninggal nya fit..(4 stroke), bwk awek? Cikaro? Mat jambu ja… sbb mat moto zaman dlu kuar mlm mggu naek sorg.. psal sat lgi depa nak lumba.. x kan nak tggal awek kat situ,pi lumba,leceh la…

Matrempit:-

Bdk rempit zaman ni,dia kira nak rare… nak tunjuk moto la.. cover set la.. helmet la.. kuar mlm mggu,lepak ja.. lumba x da.. pusing town buat huru hara.. pihak berkuasa blik keje pun ko menganjing… pacak2 moto x tentu hala.. dah jauh sgt menyimpang dri bdk moto asal.  Kuar moto smue standart gaban… x ranggi mcm bdk2 dlu.. x de paip potong,chamber, dan paip bearing utk 4 stroke..

Jdi jgn lah bermegah dgn ganerasi aiman tino skang nih… rider bukan utk bermegah dgn brg2 rare dan mahal. Tpi feeling ko ride,lumba tuh yg best…

Aku x de mustang,cuma ade engine 1000cc yg dijana 4 piston dan menghasilkan 199hp,112nm…dibantu dgn 6 speed gear dan traction control… x lupa sistem penyejukan Liquid Cooled…. yg penting ia 2 roda, x kisah,nak bercampur dgn kwn2 naek muto LC skalipun,x de istilah rare,mahal..yg penting,ride bersama,

CREDIT:- UNKNOWN FACEBOOKER!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *