Simpan duit tapi sayang dia bulan jodoh kite.

Dulu..
5 tahun dengan orang lain..
Siap simpan duit kahwin..
Request mak ayah masing2 nak kahwin..

Berwawasan dak kami?πŸ˜‚
Siap simpan duit noh..
Tapi bukan jodoh..

Patah hati?
Giler tak patah..First love kot😜
Lepas pada patah hati..
Malaih dah nak peduli bab ni..

One day jadi sukarelawan..
Then my husband ni uruskan..
Dia boslar kat situ..
Tapi dia ni kayu..hahahaha
Dah lama baru jadi elok sikit..
Baru nak bertegur..

Ampun bangπŸ˜‚
Memang imah pernah panggil abg kayu pun dulu..…
Pengakuan ni..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Nak berhenti jadi sukarelawan tu..
My husband tetibe tanya..
Kalau ada orang datang rumah..
Terima tak?

Masa ni tak sampai sebulan patah hati..
Then imah cakap..
Datang jelah sapa nak datang..
Parents terima imah ok je..

Masa ni ingat org lain yang mintak dia tanyakan..
Dia tak mengaku dia pun..
Tanya general je..
Tapi kali kedua baru mengaku diaπŸ˜‚
Pandai betul kayu ni noh..πŸ˜‚

Then dia mintak no parents..
Tapi imah bg no mak sdara yg rapat.
Suruh berurusan dengan my aunt..
Takut mak aku shockπŸ˜…

So..dia berurusan dengan my aunt je..
Imah tak masuk campur..
Sampailah umi cakap nak kenal muka dia..
So imah textlar dia mintak gambar..

Tahu dia cakap apa?
“Gambar tak sama dengan realiti,
Saya datang rumah awak jelah”

Imah masa tu ..
Ternganga dengarπŸ˜‚
Pehal mamat ni berani sangat..
Biar betul..😱

Datanglah mamat ni seketul..
Tanpa mak ayah dia..πŸ˜‚
Bukan jumpa my parents je..
Atuk nenek mak sdare semua adaπŸ˜‚
Berani giler ko bang…
Mintak anak orang sorang2 je.

Then tadaa..
Dah kahwin!
Dan tak percaya kahwin dengan orang aku pgil kayu dulu..πŸ˜‚πŸ˜‚
Dahlah kayu.. Bukan taste pulak tu..
Sebab dia stok alim..pakai kopiah..

Memang tak minat ah..
Minat orang biasa jer..
Tapi tulah..yang tak minat tu dapat tuπŸ˜…

Ada tanya dia..
“Kenapa tetibe je nak kahwin?”
Sebab dulu pekerja dah nak tlg cri jodoh untk dia..
Tp dia memang tak fikir untk kahwin.

Tapi one day..
Tuhan jentik hati dia fikir hal kahwin..
Sekelip mata tuhan ubah pendirian dia..

Berkenan kat imah..
Pastu dia cakap ..dia perasan ada jugak orang kat situ..
Berkenan kat imah..

So..dia ambik shortcut..
Sailang jalan orang tuπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Jahat giler…
Tu yg terus datang rumah tu

Dan yang minat imah tu pun tkejt kami bg kad kahwinπŸ˜‚
Dengan bangganya my husband potong line orang tu..

Pengajaran dia kalau hang berkenan kat org tu..
Jangan tgu lama2
Orang mcm my husband wujud..
Kalau hang lambt..hang melepas bhaiπŸ˜…

So tadaa..
The kayu now is my husband..πŸ˜‚

P/s..orang habaq muka kami sama…
Tapi siang malam duk tilik..
Tang mana sama?
Aku comel dari dia kot!

Ok ampun bangπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Gurau je.. Abg laki paling hensem dalam dunia..
Gaji nak dekat dah kan?πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

cc: nur hakimah rais

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *