THE GADIS TOL PENIPU.

Harini msih rmai yg pulang ke kampung masing2 utk meraikan Hari Raya Aidiladha bersama family tersayang. Sy juga akn blik ptg ini after kerja. Berhati2 di jalan raya semua ! 1 lg sy ingin nasihatkn kpd pengguna TOL.
Kejadian tadi pagi 31/8/2017. Anyone yg balik kampung jauh and perlu melalui tol, sy nak nasihatkan supaya lebih peka bila anda RELOAD touch n go card. Tadi pagi otw pergi kerja sy reload RM100. Bila the gadis tol bg resit then sy terus tgk. Tapi pelik knpa balance after ada RM39.83? Tergerak hati nk tgk resit sbb screen yg selalu tnjuk balance tu rosak like berkelip2 xnmpk any nmber. Bila da nmpk balance sikit mcm tu, trus berhenti tepi n sanggup reverse pegi dekat ckt dgn tol td. Jalan pegi dkt POS tol n tanya gadis tol td. ” cuba cek sy punya balance nie blik”..then dia tap dkt terminal n sy terus jenguk kt window tu YES ! terbukti dia nk mkan duit haram sbb true balance RM39.50…sbnar nye sy baru reload lepas blik keje smlm RM30 n balance asal smlm before reload RM9.50. Sah dia tak reload pn yg RM100 tu. Then apa lg ” sy bg duit RM100 tp knpa balance makin ckt? Yg ada dlm nie balance yg sy reload smlm RM30. Buat skrg n sy nk tgk one by one ! ” Dia pn ckp ” ohh mybe tersalah bg resit kot ” salah bg resit kepala hotak dia, bila dia cek nmpk sdri kot balance still RM39.50 (balance smlm). Means dia bg resit org lain yg ternyata touch n go card nmber berbeza. Dia nk menipu duit org tp xpandai. Dia igt aku nie bodoh mcm dia ! Ishhh sakit hati pulak..klu ikutkn hati nk je lempang muka dia tu. Da la menipu nk mkn duit haram, bleh plak jwb mcm tak bersalah. So sy nasihatkn kpd semua pengguna tol sila lebih peka dgn balance anda setiap transaksi. Nasihat kpd gadis2/abam2 tol sila kerja dgn ikhlas ! Jgn nk mkn duit haram mcmtu !

cc: ct sarini khalil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *